Kink in de kabel.

Vandaag was de afspraak bij de notaris gepland voor het lapje grond dat ik zou gaan kopen, maar dat liep wat anders dan gedacht. De verkoper was er keurig op tijd. Nu vind ik de verkoper niet aardig, dat zegt meer over mij dan over hem. Zijn vrouw was ook mee, ze zag er erg ongelukkig uit, zei niets en keek niemand aan.

Een uur hebben we in de kleine wachtruimte staan wachten. Een kleine ruimte met 4 zitplaatsen en schilderijtjes aan de wand. Het hadden van die oud Hollands prenten kunnen zijn.
Na dat uur waren we aan de buurt. Wat inhield dat we naar de volgende ruimte mochten. Eerst moes de vrouw, blijkbaar staat het lapje grond op haar naam, de papieren invullen. Daarna was het mijn beurt om gegevens als naam en adres etc in te vullen.
De notaris kwam hoogst persoonlijk vragen of ik Roemeens begreep, of ik alles snapte. Dat kon ik nog bevestigen, dat snapte ik nog. Wat daarna volgde, daar begreep ik niets van. Ik viel door de mand…..
Het bleek namelijk dat je als buitenlander maar 1 stuk onroerend goed mag kopen, en dat had ik met de koop van mijn huis al gedaan. Ik mocht niet nog een stuk kopen.

De heldere geest van Ad had onmiddelijk een oplossing. Daarvoor moesten we wel naar de Kamer van Koophandel in Targu Mures en waren er nog wat andere papieren nodig. Toen we dat allemaal voor elkaar hadden was het half 4. De notaris was al niet meer op het bureau. Morgen gaan we er weer mee verder.


Mijn vermoedens dat de man niet fijn is, werd bevestigd doordat hij nu opeens 100 euro extra voor de grond wilde hebben. Goede reden om dit zo snel mogelijk af te handelen. Hopelijk lukt het morgen.

Het leuke nieuws is wel, dat bijna alle dakpannen gelegd zijn! Kijk maar.